7. Minka Dumont: Elke leerling uitgedaagd

Begaafd Onderwijs is een visie op onderwijs die voortkomt uit de ervaring die is opgedaan bij de begeleiding van kinderen met kenmerken van begaafdheid.

Vanuit die visie volgt een onderwijsprogramma dat uitdaagt, aansluit bij de interesses van de leerling, aan het denken zet en tegemoet komt aan de (basis)behoeften autonomie, competentie en relationele verbondenheid. Kortom, een programma waar àlle kinderen zich op eigen niveau kunnen ontwikkelen.

In de workshop ervaar je op welke manier je begaafd onderwijs kunt geven in je klas. We gaan lekker aan de slag met activiteiten en werkvormen en je krijgt praktische materialen waar je direct de volgende dag mee aan de slag kunt!

Mijn naam is Minka Dumont en met o.a. deze workshop, hoop ik bij te dragen aan een omwenteling in ons onderwijs. Ik heb 25 jaar gewerkt in het onderwijs waarvan 15 jaar in plusklassen voor leerlingen met kenmerken van begaafdheid.

De visie Begaafd Onderwijs is ontstaan vanuit mijn ervaringen in de plusklassen. Toch pleit ik voor Begaafd Onderwijs voor ALLE leerlingen  Laten we ons onderwijs ‘begaafd’ maken! Intens – creatief – diep – nieuwsgierig – gedreven!


You cannot copy content of this page