6. Clarisa Polinder (Kleine Einstein): Start bij een goede intake in groep 1

Kleine Einsteins… uitdaging of opgave?

Voor veel leerkrachten van groep 1 is het een uitdaging om kleine Einsteins het juiste lesstofaanbod te geven. Wat is er nodig om vanaf de start van groep 1 de leerling uit te dagen? Welke hulpmiddelen zijn onmisbaar voor een goede intake? Hoe waarborg je een goede doorgaande lijn?

Wie ben ik?
Ik ben Clarisa Polinder en ik ben getrouwd met Henk. We hebben 4 volwassen zoons en 1 kleinkind.
Mijn passie voor HB’ers begon op het moment dat ik er mee te maken kreeg in mijn eigen gezin. Ik kreeg de mogelijkheid op de basisschool waar ik werkte, om de ECHA-opleiding te gaan doen. Dit was een opstapje naar het opzetten van mijn eigen adviesbureau Kleine Einstein. Ik heb de opleiding Dubbel Bijzonder gevolgd (en afgerond) bij Eleonoor van Gerven omdat ik kennis over deze doelgroep miste. Een paar jaar geleden kwam ik in contact met Slimpuls en ik werd erg enthousiast van de werkwijze en het afnemen van kindconsulten en heb ik de opleiding tot HB-consultant gevolgd.
Deze drie opleidingen stellen mij nu in staat om op een goede manier hoogbegaafde leerlingen te helpen omdat theorie, kennis van dubbel bijzondere leerlingen en het in kaart brengen van alle aspecten van een leerling, mij een compleet beeld geeft.


You cannot copy content of this page